milopitaki.jpg

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Τα πιτάκια µε το µοναδικό φύλλο σφολιάτας της Zύµης Ψαχνών γίνονται µε τα αγνότερα υλικά και το ίδιο πάντα µεράκι. Για κάθε ώρα της ηµέρας µε αλµυρές, γλυκιές και πικάντικες γεύσεις, έχουν δίκαια φανατικούς θαυµαστές.

Δείτε την λίστα με τις διαθέσιμες συσκευασίες μας:
Καθαρισμός
Κωδικός: 155.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διατροφική αξία κατά μέσο όρο

Ανά 100g

Ανά μερίδα 30g

Ενέργεια

1512kJ/362kcal

453,60kJ/108,60kcal

Λιπαρά

19,4 g

5,82 g

Εκ των οποίων κορεσμένα

9,95 g

3 g

Υδατάνθρακες

41,4 g

12,42 g

Εκ των οποίων σάκχαρα

15,8 g

4,74 g

Πρωτεΐνες

5,3g

1,6 g

Νάτριο

1,55 g

0,46 g

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 – 200°C. Βγάζετε από την συσκευασία όσα πιτάκια επιθυμείτε. Επιστρέφετε τυχόν υπόλοιπα αμέσως στην κατάψυξη. Τοποθετείτε τα πιτάκια σε ταψί αλειμμένο με  βούτυρο ή λάδι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλα ψησίματος. Κατά προτίμηση αλείφετε την επιφάνεια τους με ελαφρά χτυπημένο αυγό ή γάλα για περισσότερη γυαλάδα.Ψήνονται στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά  μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Μετά το ψήσιμο πασπαλίστε τα προαιρετικά με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σφολιάτα 80% [αλεύρι σίτου, μαργαρίνη (φυτικά έλαια και λίπη μερικώς υδρογονωμένα φοινικέλαιο, φοινικοπυρηνέλαιο, έλαιο καρύδας, βαμβακέλαιο, αραβοσιτέλαιο, κραμβέλαιο, ηλιέλαιο σε μεταβαλλόμενες αναλογίες), γαλακτωματοποιητές :μόνο-και δι-γλυκερίδια λιπαρών οξέων, λεκιθίνη σόγιας αλάτι, συντηρητικό: σορβικό κάλιο, μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ, άρωμα, χρωστική: β-καροτένιο], νερό,  αλάτι, ζάχαρη.
Γέμιση 20% [μαρμελάδα μήλου 20% (μήλο 9%, ζάχαρη, σιρόπι γλυκόζης, πηκτωματοποιητής: πηκτίνη, μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ, συντηρητικό: σορβικό κάλιο, αρωματικές ύλες, αντιοξειδωτικό: ασκορβικό οξύ]