milopita.jpg

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Οι λαχταριστές πίτες µε το µοναδικό φύλλο σφολιάτας της Zύµης Ψαχνών γίνονται µε παραδοσιακές συνταγές, µε τα αγνότερα υλικά και το ίδιο πάντα µεράκι

Δείτε την λίστα με τις διαθέσιμες συσκευασίες μας:
Καθαρισμός
Κωδικός: 146.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διατροφική αξία κατά μέσο όρο

Ανά 100g

Ανά μερίδα 120g

Ενέργεια

1512kJ/362kcal

1818kJ/434kcal

Λιπαρά

19,4 g

23,3 g

Εκ των οποίων κορεσμένα

9,95 g

12,0 g

Υδατάνθρακες

41,4 g

50g

Εκ των οποίων σάκχαρα

15,8 g

19 g

Πρωτεΐνες

5,3g

6,36g

Αλάτι

1,55 g

1,86 g

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 – 200°C. Βγάζετε το προϊόν από την κατάψυξη και αφαιρείται την εξωτερική συσκευασία και με το ένα χέρι τραβάτε το νάιλον και με το άλλο χέρι την μηλόπιτα σε αντίθετη φορά για να τις βγάλετε πιο εύκολα. Τοποθετείτε το προϊόν σε ταψί αλειμμένο με  βούτυρο ή λάδι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλα ψησίματος. *Επιστρέφετε τυχόν υπόλοιπα αμέσως στην κατάψυξη. Κατά προτίμηση αλείφετε την επιφάνεια τους με ελαφρά χτυπημένο αυγό ή γάλα. Ψήνονται στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά  μέχρι να φουσκώσουν ή να ροδοκοκκινίσουν.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Σφολιάτα 70% [Αλεύρι σίτου, μαργαρίνη (φυτικά έλαια μερικώς υδρογονωμένα) (βαμβακέλαιο και ηλιέλαιο) και φυτικά λίπη μερικώς υδρογονωμένα (φοινικέλαιο, φοινικοπυρηνέλαιο), νερό, γαλακτωματοποιητές: μονο- και δι-γλυκερίδια λιπαρών οξέων, αλάτι, συντηρητικό: σορβικό κάλιο, μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ, αρωματική ύλη, χρωστική ουσία: β-καροτένιο, νερό,  αλάτι, ζάχαρη]
Γέμιση 30% [μαρμελάδα μήλου 20% (μήλο 9%, ζάχαρη, σιρόπι γλυκόζης, πηκτωματοποιητής: πηκτίνη, μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ, συντηρητικό: σορβικό κάλιο, αρωματικές ύλες, αντιοξειδωτικό: ασκορβικό οξύ]