Διατροφική αξία κατά μέσο όρο
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ανά 100g
Ανά μερίδα 40g
Ενέργεια
1350kJ/323kcal
540kJ/129kcal
Λιπαρά
3 g
1,2 g
Εκ των οποίων κορεσμένα
0 g
0 g
Υδατάνθρακες
69,8 g
27,92 g
Εκ των οποίων σάκχαρα
4,9 g
1,96 g
Πρωτεΐνες
13,7 g
5,48 g
Αλάτι
0,78 g
0,3 g
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 lt νερό να βράσει. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι αλάτι.
Εν συνεχεία προσθέτουμε 500 γρ. χυλοπίτα μακριά. Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Σιμιγδάλι από σκληρό σίτο 100% αλεύρι ολικής άλεσης, αυγά (3 αυγά ανά κιλό αλεύρου), γάλα, νερό, αλάτι