Μιλφέιγ με κρέμα γιαουρτιού και σμέουρα

December 30, 2015

  • 20 λεπτά

    20 λεπτά

    40 λεπτά

Προετοιμασία
20 λεπτά
Μαγείρεμα
20 λεπτά
Μερίδες
5 μερίδες
Επίπεδο Δυσκολίας
Δύσκολο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 φύλλα σφολιάτας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

80 γρ. βούτυρο λιωμένο

2 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Για την κρέμα γιαουρτιού

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. ζαχαρούχο γάλα

300 γρ. φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί

1 μπαστουνάκι βανίλιας

400 γρ. σμέουρα ή φράουλες

άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Ξεδιπλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το απλώνω στον πάγκο της κουζίνας χωρίς να αφαιρέσω το αντικολλητικό χαρτί που είναι τυλιγμένο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το φύλλο στη μέση (από την στενή πλευρά) για να δημιουργηθούν 2 λωρίδες. Κόβω την κάθε λωρίδα σε 4 κομμάτια. Έτσι δημιουργούνται 8 τετράγωνα κομμάτια ζύμης.

Μεταφέρω τα κομμάτια μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα. Με ένα πηρούνι, τρυπάω σε αρκετά σημεία τα τετράγωνα της ζύμης για να μη φουσκώσουν. Αλείφω τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη.

Σκεπάζω τα φύλλα με επιφάνεια σιλικόνης (ειδική για φούρνο) ή με μια σχάρα φούρνου, για να μην φουσκώσει πολύ η σφολιάτα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Έναρξη Χρονομέτρου (20 λεπτά)

Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Βγάζω τα ψημένα φύλλα και τα αφήνω σε σχάρα για να κρυώσουν.

Για την κρεμα

Βάζω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Προσθέτω την μισή φυτική σαντιγί και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Προσθέτω και την υπόλοιπη και ανακατεύω απαλά.

Χαράζω με ένα κοφτερό μαχαιράκι το μπαστουνάκι βανίλιας, το ανοίγω και ξύνω με το μαχαίρι τα σποράκια. Τα βάζω στην κρέμα που έχω ετοιμάσει και ανακατεύω μαλακά. Μεταφέρω τη κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Για το σερβιρισμα

Βάζω ένα ψημένο φύλλο σφολιάτας σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και βάζω πάνω με το κορνέ μικρές ροζέτες κρέμας.

Συνεχίζω με σμέουρα που τα στερεώνω προσεκτικά πάνω στη κρέμα. Σκεπάζω με ένα ακόμη ψημένο φύλλο σφολιάτας και απλώνω ακόμη μια δόση κρέμα πάλι σε ροζέτες.

Τρίβω το τελευταίο ψημένο φύλλο με τα χέρια μου και σκορπίζω τα ψίχουλα επάνω στα μιλφέιγ. Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και στολίζω με σμέουρα.

Συνεχίζω την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μιλφέιγ.

00:00