Πίτσα «Πλεχτή» με Μείγμα Τυριών, Ντοματίνια και Σαλάμι Αέρος

April 27, 2018

  • 15 λεπτά

    40 λεπτά

    55 λεπτά

Προετοιμασία
15 λεπτά
Μαγείρεμα
40 λεπτά
Μερίδες
4 μερίδες
Επίπεδο Δυσκολίας
Εύκολο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φύλλο φρέσκια ζύμη πίτσας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

200 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη

200 γρ. κασέρι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

150 γρ. σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένο

6-8 ντοματίνια, κομμένα σε σκελίδες

1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο

1/4 ματσάκι φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα

Οδηγίες

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την γραβιέρα, το κασέρι και την φέτα. Προσθέτω το σαλάμι αέρος, το αυγό, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνω με τα χέρια μου (πρέπει να είναι σφιχτό το μείγμα).

Ανοίγω το φύλλο της ζύμης ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ στον πάγκο της κουζίνας και με τις παλάμες μου του δίνω σχήμα μακρόστενο.

Βάζω στο κέντρο της ζύμης το μείγμα των τυριών και με τα χέρια μου το πλάθω να μοιάζει με χοντρό μπαστούνι, αφήνοντας 3 εκατοστά ζύμης δεξιά και αριστερά και 2 εκατοστά πάνω και κάτω.

Βυθίζω σε διάφορα σημεία της ζύμης τα ντοματίνια.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τη ζύμη δεξιά και αριστέρα σε λωρίδες πλάγιες πλάτους 1½ εκατοστού περίπου η κάθε μία.

Γυρίζω το πάνω και το κάτω μέρος της ζύμης προς τη γέμιση και εν συνεχεία «πλέκω» τις λωρίδες σταυρωτά προς το κέντρο της ζύμης.

Mεταφέρω με προσοχή την πίτσα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, αλείφω με το χτυπημένο αυγό και ψήνω για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Έναρξη Χρονομέτρου (40 λεπτά)

Αφήνω την πίτσα να σταθεί για 10 λεπτά, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Έναρξη Χρονομέτρου (10 λεπτά)

00:00