Πικάντικο Ρολό Κοτόπουλο, Γεμιστό με Πιπεριές, Τυλιγμένο σε Σφολιάτα

February 15, 2019

  • 30 λεπτά

    45 λεπτά

    1 ώρα 15 λεπτά

Προετοιμασία
30 λεπτά
Μαγείρεμα
45 λεπτά
Μερίδες
6-8 μερίδες
Επίπεδο Δυσκολίας
Μέτριο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

5 φέτες κασέρι για τοστ, πικάντικο

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Για το mix μπαχαρικών

1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

1 κ.γ. κύμινο, σκόνη

1 κ.γ. μαραθόσπορο, σε σπόρους

1 κ.γ. μπούκοβο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά για το mix μπαχαρικών και το αφήνω στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρω για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.

Έναρξη Χρονομέτρου (8 λεπτά)

Πασπαλίζω με λίγο από το μείγμα των μπαχαρικών, ανακατεύω και αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.

Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα και τα τοποθετώ σε μια επιφάνεια κοπής. Σκεπάζω με μεμβράνη και με τον μπάτη (ή άλλο βαρύ αντικείμενο) τα χτυπάω για να πλατύνουν καλά.

Απλώνω μια καθαρή μεμβράνη και πασπαλίζω εκεί, το υπόλοιπο mix μπαχαρικών. Απλώνω επάνω στη μεμβράνη με τα μπαχαρικά, τα ανοιγμένα φιλέτα και τα γυρίζω και από τις δύο πλευρές ώστε να «τυλιχτούν» ολόγυρα με μπαχαρικά.

Τα στρώνω καλά επάνω στη μεμβράνη φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους και στρώνω επάνω τις φέτες του τυριού. Επάνω στο τυρί απλώνω το μείγμα με τις πιπεριές.

Με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγω τα φιλέτα με τη γέμιση σε ένα σφιχτό ρολό. Το αφήνω στην άκρη.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας επάνω στον πάγκο της κουζίνας, χωρίς να αφαιρέσω το αντικολλητικό χαρτί που έχει στην κάτω πλευρά του.

Με προσοχή, αφαιρώ τη μεμβράνη από το ρολό του κοτόπουλου και το τοποθετώ στο κέντρο της σφολιάτας. Κλείνω με προσοχή τη σφολιάτα, καλύπτοντας εντελώς το ρολό και «ασφαλίζω» καλά τις άκρες και την «ραφή».

Μεταφέρω το ρολό (μαζί με το αντικολλητικό χαρτί) σε μια λαμαρίνα ή σε ένα ταψί.

Με ένα πινέλο, αλείφω με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Έναρξη Χρονομέτρου (50 λεπτά)

Το βγάζω από το φούρνο και αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά.

Έναρξη Χρονομέτρου (10 λεπτά)

Κόβω σε λεπτές φέτες και σερβίρω αμέσως.

Tip

Αν έχω κι άλλο φύλλο σφολιάτας, και πριν αλείψω με το αυγό, κόβω 2-3 λεπτές λωρίδες φύλλου και στολίζω το ρολό.

00:00