Τραχανόσουπα με Λαχανικά Σοτέ

March 28, 2018

  • 20 λεπτά

    20 λεπτά

    40 λεπτά

Προετοιμασία
20 λεπτά
Μαγείρεμα
20 λεπτά
Μερίδες
4 μερίδες
Επίπεδο Δυσκολίας
Εύκολο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για την σούπα

150 γρ. τραχανάς ξινός ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΨΑΧΝΩΝ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1000 ml ζωμό λαχανικών ή νερό, ζεστό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2-3 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια

ή

1 κ.γ. ρίγανη ξερή, για το σερβίρισμα

Για τα λαχανικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μέτρια καρέ

5 μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια

1 κολοκύθι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

1 πράσο (μόνο το λευκό τρυφερό μέρος), κομμένο σε ροδέλες

3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Για την σούπα:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Έναρξη Χρονομέτρου (3 λεπτά)

Προσθέτω τον τραχανά ανακατεύω και προσθέτω τον ζωμό.

Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σούπα να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσει.

Έναρξη Χρονομέτρου (20 λεπτά)

Για τα λαχανικά:

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνω τα λαχανικά όλα μαζί και σοτάρω για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαραθούν όλα τα λαχανικά και να ροδίσουν.

Έναρξη Χρονομέτρου (15 λεπτά)

Αλατοπιπερώνω, προσθέτω το ξύδι και αποσύρω από τη φωτιά.

Βάζω τη σούπα σε βαθιά πιάτα, μοιράζω τα σοταρισμένα λαχανικά και βάζω από 1 κλαδάκι ρίγανη σε κάθε πιάτο.

Πασπαλίζω με λίγο έξτρα πιπέρι και σερβίρω.

00:00