Χυλοπίτες alle vongole με πέστο μαϊντανού και τσίλι

August 4, 2017

  • 15 λεπτά

    15 λεπτά

    30 λεπτά

Προετοιμασία
15 λεπτά
Μαγείρεμα
15 λεπτά
Μερίδες
4 μερίδες
Επίπεδο Δυσκολίας
Εύκολο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

400 γρ. χυλοπίτες Νο2 ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΨΑΧΝΩΝ

1 κιλό αχιβάδες φρέσκες ή κυδώνια ή γυαλιστερές

αλάτι χοντρό

30 ml ελαιόλαδο

150 ml λευκό κρασί

2 πιπερίτσες τσίλι (ή περισσότερες), ψιλοκομμένες

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

αλάτι

Για το πέστο μαϊντανού

30 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο

30 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Για το πέστο:

Βάζω όλα τα υλικά και σε μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία πάστα.

Για τις χυλοπίτες:

Βάζω σε ένα μπολ αρκετό νερό και χοντρό αλάτι και ανακατεύω καλά.Ρίχνω τις αχιβάδες και τις αφήνω για 1 ώρα μέχρι να αποβάλλουν την άμμο τους.

Τρίβω με μια βούρτα να αφαιρέσω τυχόν κολλημένα όστρακα και ξεπλένω καλά με τρεχούμενο νερό. Τις αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις χυλοπίτες al dente. Τις σουρώνω και τις διατηρώ ζεστές.

Σε ένα μεγάλο, ευρύχωρο τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.

Ρίχνω το σκόρδο και τις πιπερίτσες και σοτάρω για 1½ λεπτό.

Προσθέτω τα όστρακα και ανακινώ το τηγάνι.

Σβήνω με το κρασί και ανακινώ το τηγάνι μέχρι να ανοίξουν όλα τα όστρακα, περίπου 5 λεπτά.

Πετάω όσα δεν ανοίξουν και μεταφέρω τα υπόλοιπα με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.

Ξαναβάζω το τηγάνι στη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να βράσει μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.

Ρίχνω τις χυλοπίτες και και το πέστο και με μια τσιμπίδα ανακατεύω απαλά.

Προσθέτω και τις αχιβάδες και συνεχίζω το απαλό ανακάτεμα.

Μεταφέρω σε μια πιατέλα και σερβίρω αμέσως.

00:00