Κριθαρότο με Μανιτάρια

Κριθαρότο με Μανιτάρια

Βάζετε σε ένα μπολ, ένα φλυτζάνι από τον ζωμό λαχανικών και ρίχνετε τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε τα μανιτάρια (εκτός από τα πορτσίνι) και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας.

Αδειάζετε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και επαναφέρετε το τηγάνι στη φωτιά.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι γίνει διάφανο και προσθέτετε το μανεστράκι ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΨΑΧΝΩΝ.

Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε 2 κουτάλες ζωμό.

Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μανεστράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό.

Ρίχνετε άλλες δύο κουτάλες ζωμό. Μόλις το μανεστράκι «πιεί» σχεδόν όλο το ζωμό, ρίχνετε τα σοταρισμένα μανιτάρια, τα μανιτάρια πορσίνι μαζί με τον ζωμό που μουλιάζουν και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Δοκιμάζετε αν το μανεστράκι είναι έτοιμο (αλ ντέντε) και αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται.

Αποσύρετε από τη φωτιά.Προσθέτετε το λάδι τρούφας και την φυτική κρέμα. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

20 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μέτριο

Τι θα χρειαστείτε

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

150 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα

150 γρ. πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες

150 γρ. πλευρώτους, κομμένα κομμάτια

50 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/2 κούπα ελαιόλαδο

400 γρ. μανεστράκι ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΨΑΧΝΩΝ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κούπα κρασί λευκό

1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτός

3 κ.σ. φυτική κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. λάδι τρούφας (προαιρετικό)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα